AcasăEconomieMinistrul Virgil Popescu, discuţii cu companii din Emiratele Arabe Unite, pentru investiţii...

Ministrul Virgil Popescu, discuţii cu companii din Emiratele Arabe Unite, pentru investiţii în producerea de energie regenerabilă şi în dezvoltarea infrastructurii de transport a energiei

 

”Investiţii în producerea de energie regenerabilă şi în dezvoltarea infrastructurii de transport a energiei au fost principalele puncte pe care le-am discutat astăzi în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii companiei MASDAR şi TAQA. Atât România, cât şi Emiratele Arabe Unite vor avea parte de beneficii în urma colaborării în domeniul energiei”, a scris ministrul pe Facebook.

Virgil Popescu arată că cei de la MASDAR discută deja la nivel tehnic cu reprezentanţii Hidroelectrica, în vederea realizării unei investiţii pentru a produce energie regenerabilă.

”Totodată, vom beneficia şi de experienţa celor de la TAQA pentru a se implica în dezvoltarea infrastructurii de transport, respectiv cablul submarin Black Sea Green Electricity şi cablul de transport de energie electrică verde pe traseul Tuzla – Podişor, apoi pe culoarul gazoductului BRUA, pentru a asigura legătura de la Estul la Vestul României”.

”Le-am transmis că îi încurajez să facă investiţii şi în unităţi pentru producerea energiei cu gaz natural. Parteneriatul România – EAU este aşezat pe baze solide şi se va consolida în viitorul apropiat. La întâlnire au mai participat Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Răzvan Popescu – CEO Romgaz, George Agafiţei – consilier de stat Guvernul României şi E.S. Ambasadorul României în EAU Octavian Bădică”, mai spune ministrul Energiei, aflat într-o vizită în Emiratele Arabe Unite. 

Ultimele Articole