AcasăPoliticMircea Geoană, în campanie mediatică: Locomotiva tot timpul va merge mai repede...

Mircea Geoană, în campanie mediatică: Locomotiva tot timpul va merge mai repede decât ultimul vagon

Secretarul general adjunct al NATO a declarat, într-un interviu realizat de Marius Tucă pentru ziarul Gândul, că ”locomotiva tot timpul va merge mai repede decât ultimul vagon”, încercând să spună de fapt că direcția este stabilită de locomotivă, fără a ignora importanța unui vagon într-un tren, notează clubferoviar.ro.

„(E o greșeală – n.red.) să crezi că într-un fel există un efect de tracțiune. Faptul că ești parte din piața unică, din UE, din NATO, automat te-ar trage. Nu! Te trage dacă ești ultimul vagon, locomotiva tot timpul va merge mai repede decât ultimul vagon. De fapt și cel care imită nu va fi niciodată mai bun decât originalul”, a explicat Mircea Geoană.

Site-ul clubferoviar.ro amintește că, de-a lungul anilor a făcut unele declarații controversate, care la un moment dat i-au adus apelativul de „prostănac” din partea liderului PSD de la acel moment, respectiv Ion Iliescu.

Ion Iliescu l-a făcut în 2005 „prostănac” pe Mircea Geoana în plină şedinţă a grupului senatorial PSD. Spre stupoarea asistenţei, la un moment dat, când se discuta un subiect legat de situaţia parlamentară a PSD, Ion Iliescu a spus că „Mircea Geoana s-a purtat ca un prostănac între cele două tururi de scrutin ale prezidenţialelor, când s-a dus prin ţară şi a spus că UDMR va fi alături de PSD la guvernare”. Ion Iliescu a apreciat atunci că aceste afirmaţii ale lui Mircea Geoana au dus la pierderea unui număr important de voturi în Transilvania, ceea ce, în final, a însemnat pierderea alegerilor prezidenţiale de către Adrian Năstase.

Context

Mircea Geoană se află din nou într-o campanie mediatică în țară. Pe lângă interviul pentru Marius Tucă la Gândul, Geoană a vorbit într-un alt interviu acordat pentru podcastul lui Damian Drăghici despre boala sa, fără să detalieze.

”Viața nu-ți aduce exclusiv succes și bucurii, mai vin și necazuri, mai vine și boala. Mai vine și o problemă care se poate întâmpla la job, la slujbă, la pensie, se întâmplă. Cel mai important e să continui cât de ține Dumnezeu pe pământul ăsta”, spus Mircea Geoană. (1h:03 din interviu)

Tot despre boală a vorbit și în interviul cu Tucă, dar nici acolo nu a oferit  detalii: „Sunt bine. Am avut o sperietură. Har Domnului și fiindcă am o genă bună, m-a ajutat să trec peste hop. Am avut o sperietură care a trecut. Ne uităm înainte”. (min 30.34 din interviu)

Geoană a povestit la podcastul lui Damian Drăghici, difuzat sâmbătă, că după alegerile din 2009 a avut o scădere de energie ce i-a uimit pe doctorii care l-au investigat.

„Am ajuns la un control, după 2009, eram varză… Și m-au pus ăia pe niște aparate și mi-au măsurat un fel de intensitate energetică. Au început să se cheme unii pe alții: doctorii cu asistentele, cu doctorii mai tineri, cu profesorul. Se uitau la mine ca la un cobai de ăla… Aveam un nivel de energie atât de scăzut, încât spuneau: `dar puteți să mergeți?! auziți bine?!`Mai aveți relații în afara nu știu ce? Și am stat câteva zile așa… m-am adunat, m-am speriat și apoi m-am dus din nou la control și era normal. Mi-au spus că nu au văzut în viața lor pe cineva care să fie atât de epuizat emoțional și energetic și, câteva zile apoi… Cazul meu a fost extrem. Ce vreau să zic este că trebuie să ai răbdare cu tine. Trebuie să ai încredere în tine, să nu te autoflagelezi de fiecare dată, a spus Mircea Geoană la podcastul lui Damian Drăghici.

În cadrul întâlnirii cu Drăghici, Geoană a vorbit despre conflictul din Ucraina, începuturile sale în diplomație și despre relațiile externe pe care România trebuie să le dezvolte în viitor.

Digi 24 anunță, la rândul său, într-un promo, un interviu cu Mircea Geoană pentru sâmbătă, când va fi prezent la emisiunea La Cină, realizată de Ionela Năstase.

Geoană a negat din nou că ar dori să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.

G4Media.ro a dezvăluit în luna iulie 2022 că secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, își pregătește candidatura la prezidențiale, au declarat pentru G4Media mai multe surse politice. Alegerile sunt în 2024, iar mandatul lui Geoană la NATO se încheie în octombrie 2023.

Geoană a declarat la vremea respectivă că nu poate confirma sau infirma dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024 din România și că nu poate răspunde la această întrebare până când nu îşi încheie funcţia de adjunct al secretarului general al NATO.

Deja s-ar fi format un comitet de sprijin pentru candidatura lui Geoană, de care s-ar ocupa în mod special soția acestuia, Mihaela Geoană.

Geoană s-a remarcat printr-o prezență constantă și tot mai intensă la evenimente publice din România și prin ieșiri publice periodice în media românească.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.