x


 • EUR
  4.7619
  USD
  4.1988
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

Mitingul Diasporei. Incidente în Piața Victoriei

100.000 de oameni au venit, vineri, în Piața Victoriei la mitingul Diasporei. Printre protestatarii pașnici și-a făcut apariția grupuri de ultrași care au provocat incidente violente cu jandarmii care au folosit gaze lacrimogene masiv, iar în jurul orei 23.00 au intervenit în forță pentru evacuarea pieței. Peste 200 de persoane au avut nevoie de asistență medicală.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 10.08.2018, 16:50

23:55 Un incendiu a izbucnit în zona bulevardului Banu Manta.

23:45 Au loc ciocniri cu jandarmii în continuare pe strazile adiacente, deși majoritatea oamenilor pleaca. Pe Buzesti și Titulescu bubuie petarde și grenade lacrimogene. Multi oameni sunt pe Bd. Mihalache și scandează „Nu plecăm”

 

23:35 Președintele Klaus Iohannis condamnă intervenția brutală a Jandarmilor, pe care o consideră disproporționată. „Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei”, a scris Iohannis pe Facebook.

23:32 Potrivit Digi24, două pistoale ar fi fost furate de la jandarmi.

23:22 Piața Victoriei a fost evacuată. Oamenii au fost împinși către străzile adiacente.

23:10 Jandarmeria intervine în forță pentru evacuarea pieței. Se folosesc grenade lacrimogene și tunurile cu apă. Oamenii fug pe bulevardele adiacente.

 

Articolul integral pe HOTNEWS.