Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și Întregii Moldovei, subordonat canonic al Moscovei, surprins „în civil” la shopping în România

Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și Întregii Moldovei, liderul bisericii din Republica Moldova subordonată canonic Rusiei, a fost suprins într-un supermarket din România îmbrăcat civil și alături de o doamnă blondă a cărei identitate nu este cunoscută.

Fotografiile trimise redacției TV 8 au fost făcute săptămâna trecută și îl prezintă pe capul principalei bisericii din Republica Moldova la casa de cumpărături dintr-un supermarket, în timp ce o ajută pe o doamnă să pună cumpărăturile în coș.

ÎPS Vladimir împlinește, joi, 70 de ani.

Mitropolia Moldovei nu a dorit să comenteze fotografiile în care apare Vladimir și a precizat că nu cunoaște cine este femeia și nici ca ÎPS Vladimir să fie într-o deplasare.

Cu toate acestea, ÎPS Vladimir nu este suprins pentru prima dată în compania unor femei în vacanțe în străinătate. În 2012 și 2014, acesta a fost surprins pe un vapor la mare în Turcia, alături de o femeie blondă cu care se afla în vacanță.

Numele ei este Nelli Tcaciuc și este o femeie de afaceri ce deține o firmă de pază din Republica Moldova. De altfel, presa din Moldova a scris că ÎPS Vladimir ar fi trecut pe numele acesteia mai multe proprietăți pe care le deține.

Cine este ÎPS Vladimir

Mitropolia Moldovei este una dintre cele mai bogate instituții din Republica Moldova, iar mitropolitul Vladimir a fost subiectul mai multor anchete jurnalistice privind proprietățile și viața sa privată în compania unor doamne în destinații de lux.

Mitropolitul Vladimir s-a născut la în satul Colencăuţi, raionul Hotin, regiunea Cernăuti la 18 august 1952, dar și-a începutul cariera preoțească la Smolensk în Rusia. A fost transferat apoi pentru o perioadă de timp la Cernauți în 1981, după ce a absolvit în același an Seminarul Teologic din Moscova, iar în 1989 Academia Teologica din Moscova .

Prin voința Patriarhului Moscovei si al intregii Rusii, Pimen, precum și a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 7 iulie 1989, arhimandritul Vladimir, pe atunci secretar al Direcției Eparhiale Cernauți, a fost ales episcop al Chișinaului și Moldovei în timpul mișcărilor de renaștere națională în Basarabia.

De atunci, este capul Bisericii Ortodoxe Ruse care se subordonează canonic Moscovei.

Mitropolia Moldova împreună cu liderii săi se implică des în viața politic în sprijnirea partidelor de factură pro-rusă și agendei conservatoare și împotriva aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, fapt pe care îl consideră un pericol pentru societatea din Republica Moldova. De asemenea, aceasta a funcționat deseori ca o extensie politică a influnței ruse în Republica Moldova.

Experții estimează că între Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei de la Moscova, și Mitropolia Basarabiei, surbordonată Bisericii Ortodoxe Române, există un raport de circa 8 la 1 în privința numărul de biserici pe care îl dețin cele două.

Foto: ÎPS Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și Întregii Moldovei. Sursa: TV 8

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri