Miza în Dosarul “ICA”: Un domeniu de 60 de milioane de euro

0
Miza în Dosarul “ICA”: Un domeniu de 60 de milioane de euro

“Evenimentul zilei” publică în exclusivitate o fotografie aeriană cu terenurile şi clădirile ICA ajunse, prin combinaţii penale, în posesia lui Dan Voiculescu. Miza imobiliară în acest caz este uriaşă.

Privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) i-a adus lui Dan Voiculescu (67 de ani) un domeniu de trei hectare şi jumătate într-o zonă rezidenţială a Capitalei. Condamnarea primită de Voiculescu, 5 ani cu executare, aduce în primplan modul de operare şi dimensiunea fraudei imobiliare în acest dosar.

 

Preţ de nimic

Pe scurt, Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) a plătit, în 2003, suma de 104.730 de euro pentru pachetul majoritar de acţiuni ICA deţinut de Agenţia Domeniilor Statului (ADS). Era preţul pentru două apartamente de două camere în Capitală. În schimb, societatea a obţinut un adevărat imperiu imobiliar: terenul în suprafaţă de 36.676,79 mp şi construcţiile în suprafaţă desfăşurată de 9.983 mp, amplasate în zona rezidenţială a lacului Băneasa.Este una din zonele cel mai puţin poluate din Capitală.

Citiţi mai mult: Miza în Dosarul “ICA”. Domeniul de 60 de milioane de euro al lui Voiculescu