x


  • EUR
    4.7524
    USD
    4.3164
string(10) "invatamant"

Moise Guran: Lașitatea și oportunismul rămân cele mai predate cursuri copiilor noștri

Rezistența la schimbare a sistemului de Educație este mult mai profundă decât ceea ce vedem în politică sau Parlament. Ea e adânc înfiptă în cortexul nației, în multe cazuri se manifestă ca un reflex, unul de frică și, din păcate, o predăm intensiv și copiilor noștri.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.10.2016, 7:59

Vă mai amintiți poate că după ce ministrul tehnocrat al Educației a decis să înceapă depolitizarea școlilor prin organizarea unui concurs național pentru toți directorii de școală din România, doamna Ecaterina Andronescu a depus un amendament care amâna până în primăvară concursul, intenția fiind străvezie – de ce adică să organizeze concursul un guvern independent, când ar putea să-l organizeze un partid. Că doamna Andronescu e convinsă că va câștiga alegerile și că acest concurs nu va atinge nici cu o floare freza politrucilor numiți fără concurs la conducerea școlilor românești, e una, dar că majoritatea dascălilor cinstiți din România crede ce crede și doamna Andronescu, ăsta deja e alt film.

 

De aia vă spun că trebuie să scoatem la concurs nu doar posturile de directori de școală ci toate posturile de dascăli din România. Până atunci, lașitatea și oportunismul rămân cele mai predate cursuri copiilor noștri.

 

 

mai multe, pe biziday.ro