x


  • EUR
    4.8079
    USD
    4.4355
string(16) "instant-articles"

MOISE GURAN: LCK și visul frumos numit Europa Unită

Audierea Laurei Codruța Kovesi a fost urmărită în direct de peste un milion de români/minut, la televiziunile de știri care au transmis integral.

Author: Mihai Voican | Sursa: MOISE.RO | Publicat: 28.02.2019, 8:47

E cam de două ori mai mult decât audiența obișnuită de la ora 19 a acestora. Alții, nu știm câți, mai tineri și mai activi, s-au uitat pe live-feeduri, creând dificultăți mari site-ului Parlamentului European, suprasolicitat. Primul efect al acestei audieri este o reclamă extraordinară pentru Europa, pentru civilizație și pentru dialog. Trebuie că mulți români au azi mai multe motive decât aveau ieri de a merge la alegerile europarlamentare, scrie Moise Guran.

 

N-ai cum să nu compari tonul civilizat al audierilor (chiar dacă mai țepos uneori) cu golaniada numită Parlamentul de la București. Prezența unei Grapini, sau a unui Ivan nu fac decât să te forțeze să compari. Ei bine, nu, politicienii nu sunt la fel peste tot. Zic ai noștri asta, dar cum îi pui lângă ailalți, cum îți sar în ochi precum o mătură pusă pe post de bibelou în mijlocul sufrageriei.

 

Și totuși, de data asta românii nu s-au mai simțit rușinați. Da, sunt tot ai noștri și Grapini și Țapardel, dar și Codruța Kovesi este, a fost și ea acolo, iar noi ne-am simțit reprezentați de Codruța.

 

Citește mai departe pe MOISE.RO