x


  • EUR
    4.7619
    USD
    4.3202
string(16) "instant-articles"

MOISE GURAN: PSD este terminat! Iată de ce

Jurnalistul Moise Guran a comentat situația PSD, rămas fără partener de guvernare.

Author: Mihai Voican | Sursa: MOISE.RO | Publicat: 27.08.2019, 8:10
  • Chiar dacă pesediștii se bat cu pumnul în piept că ei luptă să rămână la guvernare, în realitate asistăm la o retragere organizată. Nu numai de la guvernare, ci și din calul mort devenit PSD.

 

  • Sigur, Viorica Dăncilă nu prea înțelege faptul că alianța ALDE-ProRomânia este rebrandingul PSD pentru pesediștii care știu că PSD nu mai are perspectivă. Ca orice șobolani politici, aceștia pleacă pentru că au înțeles (după rectificarea lui Teodorovici) că nu mai e nimic de împărțit. Mai e doar de decontat. Dezastrul bugetar. Pe cei mai mulți dintre ei, primari, parlamentari, organizații, acest dezastru îi va găsi în ALDE sau în ProRomânia, adică în opoziție. Vor striga cu tupeu că-s de vină alții, nu ei. Așa au făcut și data trecută.

 

  • Lansarea candidaturii lui Mircea Diaconu, concomitent cu retragerea de la guvernare a pesediștilor, este schepsisul, liantul, și markerul trădării pesediștilor. El și alianța dintre ALDE și ProRomânia indică existența planului de retragere organizată, nu doar a ALDE ci și a pesediștilor. Ponta s-a mișcat bine după alegerile din 26 mai, înțelegând ceea ce Viorica n-avea cum – că fără o fuziune pe stânga, ei toți cei care au guvernat în ultimii șapte ani sunt PA!

 

Articolul integral pe MOISE.RO