MOL a primit unda verde pentru preluarea INA

0
MOL a primit unda verde pentru preluarea INA

“Pretul la care MOL va lansa o oferta publica de preluare se ridica la 2.800 kuna (392,25 euro – n.red.) pe actiune”, se arata intr-un comunicat al HANFA.

Oferta actuala vizeaza o participatie de 31% la INA, ultimul pachet de actiuni care nu este detinut de guvernul de la Zagreb. Statul croat detine 44% din companie, iar MOL controleaza deja 25% din capital.

Grupul ungar trebuie sa isi publice oficial oferta in termen de o saptamana, aceasta urmand sa fie valabila pentru 28 de zile. MOL vrea sa devina actionarul majoritar al celei mai mari companii croate si poarta discutii cu guvernul croat privind un plan de schimburi de capital. INA este o companie petroliera integrata vertical si este implicata in mai multe exploatari petroliere in Africa si Orientul Mijlociu. MOL este prezent si pe piata romaneasca a distributiei de carburanti, unde detine o retea de peste 120 de benzinarii.

MOL Romania, filiala locala a grupului petrolier ungar, a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o crestere de 24% a cifrei de afaceri.