MOL Romania numeşte un nou Country Manager

0
MOL Romania numeşte un nou Country Manager
De asemenea, Zsolt Szalay va avea o altă funcţie în cadrul Grupului MOL. Reprezentanţii MOL spun că, de regulă, această funcţie are în cadrul grupului o durată între trei şi cinci ani.

Noul şef al MOL România, Szabolcs Ferencz, a crecut în Timişoara şi şi-a început cariera la Grupul MOL în 2003. În ultimii şapte ani, acesta a fost responsabil de coordonarea activităţilor de comunicare ale companiei.

MOL Plc este o companie multinaţională, activând în domeniul petrolului şi gazelor, cu sediul central la Budapesta. Grupul MOL derulează operaţiuni în EMEA şi statele membre CIS, având peste 34.000 angajaţi în întreaga lume. MOL deţine cinci rafinării în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia, cu o capacitate de rafinare de 23,5 mtpa. MOL are totodată peste 1.600 benzinării în Europa. De asemenea, grupul operează o reţea de conducte de gaze naturale de înaltă presiune de peste 5500 km în Ungaria. MOL activează şi în comercializarea şi distribuţia de gaze naturale la nivel regional şi a dezvoltat un depozit subteran de înmagazinare a gazelor naturale cu o capacitate mobilă strategică de 1,2 miliarde metri cubi. În România, MOL deţine 126 benzinării.

MOL România, al patrulea jucător de pe piaţa internă de distribuţie carburanţi, vede o revenire a vânzărilor de carburanţi în cel de-al treilea trimestru, vârful fiind în perioada iulie-august, după ce vânzările totale ale companiei au scăzut cu 2,9% în primele şase luni ale anului.