Moldova în prag de război. Ce face România

0
12
Moldova în prag de război. Ce face România

La Bucureşti politicienii care au girat pentru clasa politică de la Chişinău şi-au pierdut vocea. S-a dovedit în acest zile că noii şi vechii au în spate aceeaşi putere: Moscova. La acest moment statul Republica Moldova are două conduceri paralele ce îşi adună forţele pentru un război.

Peste Prut se află 3 milioane de români abandonaţi de Ţară. Clasa politică de la Bucureşti nu a făcut decât să pună un butoi cu pulbere atunci când a decis să se înfrăţească şi să susţină diverse partide de dincolo de Prut. În fapt acum se vede, odată cu acceptarea federalizării, că în spatele celor noi se află chiar Federaţia Rusă, scrie adevarul.ro. 

Să nu aveţi vreodată impresia că Rusia nu are toate cheile de la Chişinău şi că vreo ofertă politică ar putea să nu îi aparţină.

Ce înseamnă Federalizarea Republicii Moldova?

Pe scurt înseamnă că nu mai există statul Republica Moldova ci Federaţia formată din statul Republica Moldova şi Regiunea Transnistreană. În acest mod cei de Tiraspol vor putea participa în cotă egală la deciziile luate la Chişinău, fapt care înseamnă extinderea Rusiei până la Prut. Este cel mai rău scenariu posibil de imaginat pentru Ţara Noastră. La votanţii pro-ruşi de la Chişinău se vor aduna şi cei de la Tiraspol, fapt care va face ca Rusia să deţină un control total pentru cel puţin un sfert de secol asupra teritoriului de dincolo de Prut. Pentru România situaţia este dramatică căci aproape un milion de cetăţeni ai Republicii Moldova au cetăţenia română şi este eminamente obligatoriu ca să le asigurăm securitatea.

UE, SUA şi Rusia, înţelegere peste capul României

Este cel puţin ciudat că diplomaţii celor trei entităţi internaţionale au participat şi susţinut evenimentele de la Chişinău, adică s-au implicat profund în trasarea unor linii clare. Ribbentrop-Molotov se pot declara la fel de mulţumiţi ca Putin-Merkel. România pare a lipsi total de la aceste evenimente deşi există risc major de confruntări stradale, adică de război civil. Pare un cuvânt greu dar cei care deţin puterea actuală nu o vor ceda deoarece imediat după vom asista la arestarea şi închiderea lor pentru fapte reale sau inventate. Nu există nici un dubiu că pe Plahotniuc îl aşteaptă puşcăria şi nu la Chişinău, ci la Moscova.

Citeste mai mult pe  adevarul.ro.