x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(16) "instant-articles"

Momente delicate pentru ministrul Andronescu: „Dumneavoastră nu trăiți în țara asta? Unde trăiți?”

Ministrul Ecaterina Andronescu a fost luată la întrebări de către câțiva protestatari, la Sibiu.

Author: Mihai Voican | Sursa: REPORTER GLOBAL | Publicat: 25.05.2019, 9:46

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost certat, la Sibiu, de protestatarii care au așteptat-o în fața sediului PSD din oraș, pentru a-i cere explicații în ceea ce privește starea învățământului românesc. „Dumneavoastră nu trăiți în țara asta? Unde trăiți?”, a întrebat-o o femeie.

 

Ministrul Ecaterina Andronescu a fost așteptată, vineri, în fața sediului PSD Sibiu, de câțiva protestatari, care au huiduit. La ieșire, Andronescu s-a oprit și a vrut să aibă un dialog cu ei.

 

Unul dintre protestatari a întrebat-o pe Ecaterina Andonescu dacă se simte responsabilă de felul în care arată învățământul românesc.

 

Protestatar: Cât de responsabilă vă simțiți dumneavoastră de starea învățământului românesc?
Ecaterina Andronescu: Eu vin după două zile de dialog cu miniștrii Educației din UE. Și în acest dialog am aflat că toți se confruntă cam cu aceleași lucruri cu care ne confruntăm și noi
Protestatar: Mai există copii care mor pentru că au căzut în rahat, în Uniunea Europeană?
Ecaterina Andronescu: Mă lăsați să vă răspund?
Protestatar: Eu nu cred că în Uniunea Europeană vreun copil, în ultimii 40 de ani, a murit înecat în rahat.
Ecaterina Andronescu: Dacă dumneavoastră vreți să dialogați lăsați-mă și pe mine să vă explic. În România, școlile, din punctul de vedere al patrimoniului nu sunt în responsabilitatea Ministerului Educației. Sunt în responsabilitatea autorităților locale. E foarte greu să înțeleg ce s-a întâmplat acolo de nu au făcut ce trebuiau să facă.
Protestatar: Eu v-am întrebat de starea învățământului românesc. Sunt oameni dedicați care se întreabă cum a fost posibil ca un copil de 3 ani să moară în rahat. Mie mi se pare abominabil.
Ecaterina Andronescu: Sunt de acord cu dumneavoastră.
Protestatar: Ar fi trebuit să vă dați demisia a doua zi!
Ecaterina Andronescu: Asta e părerea dumneavoastră!”, a fost dialogul dintre ministru și unul dintre bărbații care au protestat, vineri, în fața sediului PSD Sibiu.

 

Articolul integral pe REPORTER GLOBAL