AcasăEuropaMomentul în care o europarlamentară își taie părul chiar de la tribuna...

Momentul în care o europarlamentară își taie părul chiar de la tribuna Parlamentului European

O europarlamentară din Suedia și-a tăiat părul în semn de solidaritate cu protestele din Iran chiar de la tribuna Parlamentului European, miercuri, relatează Reuters. Abir Al-Sahlani, de origine irakiană, a vorbit în sprijinul revoltei populare din Iran și și-a tăiat părul cu o foarfecă în fața colegilor ei. Volume 100%  

„Până ce Iranul va fi liber, furia nostră va fi mai mare decât a opresorilor noștri. Până ce femeile Iranului vor fi libere, noi voi fi alături de voi”, a spus Abir Al-Sahlani de la tribuna Parlamentului European, la Strasburg, marți seară.

Apoi, ea a rostit „Jin, Jiyan Azadi”, un mesaj în limba kurdă care înseamnă „Femeie, Viață, Libertate” și și-a tăiat părul cu o foarfecă. Nu este primul astfel de gest de susținere față de femeile iraniene – și actrițele franceze Juliette Binoche și Isabelle Hupert și-au tăiat șuvițe de păr ca formă de protest față de uciderea Mahsei Amini. Teocrația iraniană se confruntă de două săptămâni cu cele mai mari proteste împotriva regimului de până acum.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.