x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(7) "politic"

Momentul JENANT în care Guvernul explică nevoia pensiilor speciale

Secretarul de stat de la ministerul Dezvoltării, Sirma Caraman, a justificat pensiile speciale ale primarilor, consilierilor şi preşedinţilor de consilii judeţene prin faptul că aleşii au avut salarii mici.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.06.2019, 22:06

Pensiile speciale, de mii de lei pentru primari, consilieri locali şi judeţeni, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, ar putea fi adoptate miercuri, în şedinţa de Guvern, prin Ordonanţă de Urgenţă, scrie ProTV.

 

Asta, deşi proiectul a primit aviz negativ marți, de la Consiliul Economic şi Social, în urma unei şedinţe în care sindicatele şi patronatele au criticat dur Guvernul.

 

Patronate: “Aş vrea să întreb reprezentantul Guvernului care este urgenţa pentru a adopta o OUG pe codul administrativ?”

 

Sindicat: “Răspundeţi, care-i urgenţa? Să primească primarii pensii acum, că vin alegerile în noiembrie, în decembrie?”

 

Sirma Caraman, secretar de stat Ministerul Dezvoltării: “Urgenţa este că… Somia, ăăă, România şi-a asumat nişte, ăăă, fa.. angajamente faţă de Uniunea Europeană, că implementăm strategiile privind funcţia publică şi reforma administraţiei. Deja suntem cu un an în urmă în implementare pentru că majoritatea acestor măsuri sunt în cod”.