x


  • EUR
    4.7612
    USD
    4.2560
string(6) "social"

Money.ro se alătură campaniei ”Și eu vreau autostradă”

Vineri, pentru 15 minute, întrerupem activitatea în redacția Money.ro, în semn de protest față de lipsa de interes a autorităților în privința infrastructurii din țara noastră.

Author: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.03.2019, 14:33

Redactorii Money.ro au decis să se alăture sutelor de companii care vor întrerupe activitatea pentru a atrage atenția asupra lipsei unei rețele de autostrăzi adecvate. Suntem cu toții de părere că acum, în anul 2019, avem o infrastructură rutieră care nu poate face față cerințelor actuale.

”Antreprenorii români sunt poate cei care simt cel mai mult lipsa autostrăzilor din țara noastră. Timpii de livrare cresc, transporturile sunt mai scumpe, iar în decizia de a face o investiție se va ține cont întotdeauna de starea infrastructurii. Este cunoscut faptul că județele Moldovei au beneficiat de investiții străine reduse în principal din cauza infrastucturii, iar acum aceste județe sunt practic depopulate. O întreagă regiune istorică a României este astfel neglijată de autorități, și cred că este datoria noastră, a mass-media, să atragem atenția asupra acestei distorsiuni și să cerem ferm îndreptarea ei. Susținem acest demers pentru că susținem mediul de afaceri din România și ne dorim dezvoltarea sectorului privat – iar aceasta va veni odată cu o infrastructură adecvată, cu o fiscalitate predictibilă și, nu în ultimul rând, cu o educație performantă”, susține Radu Burlacu, redactor șef Money.ro.

Valul protestelor a pornit din Moldova, anul trecut, când mai multe asociații organizxat proteste și marșuri. Însă recent, omul de afaceri Ștefan Mandachi a construit primul metru de autostradă din Moldova la Suceava, într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de doar 17 oameni și a lansat o provocare pentru românii din întreaga lume, indiferent de statut social sau profesie, în încercarea de a atrage atenția asupra amânării excesive a construirii autostrăzii în Moldova.

Vineri, 15 martie, la ora 15:00, va avea loc inaugurarea primului și singurului metru de autostradă din regiunea Moldovei, inițiatorul anunțând că va adopta o formă inedită de protest pentru a transmite mesajul sau către autorități și către cetățeni. Astfel, la ora inaugurării, va suspenda timp de 15 minute activitatea în toate afacerile pe care le administrează. Acestea includ o rețea de 40 de restaurante, un hotel, centru de conferințe, sală de fitness, cafenea și un centru SPA.

Mai multe companii din întreaga țară s-au raliat acestui demers și au anunțat că vor opri activitatea pentru 15 minute, în semn de protest față de dezinteresul autorităților în ceea ce privește infrastructura.

Protestul are și un imn, în ritm de rap, realizat tot de afaceristul sucevean.

Vezi clipul aici