AcasăGeneralMontează-ți o centrală termică pentru mai mult confort în locuință

Montează-ți o centrală termică pentru mai mult confort în locuință

Pornind de la proverbul „Omul înțelept își cumpără vara sanie și iarna car”, ce îmbunătățiri ai putea face acum pentru a-ți spori confortul la iarnă? Dacă te gândești să renunți la serviciile sistemului public de termoficare și să-ți montezi o centrală termică proprie, s-ar putea ca acum să fie momentul potrivit.

Este adevărat, montarea unei centrale termice presupune o investiție destul de mare, dar este una necesară dacă vrei să te bucuri de mai mult confort la costuri mai mici. Dacă ai nevoie de o sumă suplimentară pentru a-ți monta centrala, solicită un împrumut rapid. Acesta poate fi și pentru tine soluția potrivită. 

Care e cea mai bună centrală termică pentru casa ta    

La întrebarea „Care este cel mai bun sistem de încălzire?” nu există un singur răspuns corect, deoarece acesta depinde de mai mulți factori, cum ar fi dimensiunile casei, nevoile tale și banii de care dispui. Iată însă factorii de care trebuie să ții cont atunci când alegi centrala termică pentru casa ta:

 •      Dimensiunea casei. Încălzirea unui apartament mic diferă de încălzirea unei case mari.
 •      Orientarea casei. Temperatura casei va depinde și de modul său de orientare (nord, sud, est sau vest).
 •      Izolația. În cazul în care casa este bine izolată, poți face economie de energie, iar asta îți poate influența decizia finală.
 •    Gradul de utilizare a casei. Ai nevoie să încălzești toate camerele sau doar o parte din casă? Stai acasă toată ziua sau doar câteva ore pe zi? Și nu în ultimul rând, e o locuință permanentă sau de vacanță?  
 •      Climatologia zonei. Există diferențe între zona de sud a țării, unde temperaturile sunt mai blânde, și cea centrală sau de nord, unde de obicei este mai rece.
 •    Prețul energiei. E bine să iei în calcul prețul diferitelor tipuri de combustibil utilizat pentru centrală. 
 •    Dificultatea instalării. Ia în calcul și nivelul de dificultate al montării sistemului de încălzire. Dacă procesul de instalare e anevoios, vei avea costuri mai mari cu montajul.
 •      Mentenanța. Fii atent și dacă sistemul necesită mai multe lucrări de întreținere (verificări, costuri de reparații, curățare etc.) sau nu necesită aproape niciun fel de întreținere.

După cum poți vedea, există mai mulți factori care îți pot influența decizia. Dar, ca popularitate, centrala termică pe gaz este una dintre cele mai folosite în prezent. Asta datorită caracteristicilor sale și a prețului mai convenabil comparativ cu centralele electrice sau cele care folosesc alt tip de combustibil.

Tipuri de sisteme de încălzire pe gaz

Există două sisteme de încălzire pe gaz. Cel mai răspândit este cel cu țevi de apă, instalate de la centrală până la caloriferele din casă. Acesta este un sistem foarte eficient care încălzește rapid toate încăperile unde există calorifere.

Pe lângă acest sistem tradițional de încălzire pe gaz, în ultima vreme se face remarcată și încălzirea în pardoseală. În acest caz, țevile de apă sunt montate în pardoseală. Instalarea lor este, evident, mai scumpă, deoarece în casele deja construite nu există altă alternativă decât scoaterea pardoselii existente în vederea montării sistemului de încălzire.

Centrala, inima sistemului de încălzire

Indiferent de tipul de încălzire ales, centrala este esențială pentru ca sistemul să funcționeze, întrucât este cea care încălzește apa și o face să circule prin țevi.

Atunci când alegi o centrală termică pe gaz, este important să alegi un model potrivit. Reține că trebuie să aibă suficientă putere pentru a încălzi apa necesară întregii instalații. Dacă centrala nu are putere, caloriferele nu se vor încălzi cum trebuie și nu vor da căldură suficientă. Asta presupune un consum mai mare și o uzură mai rapidă a centralei.

Avantajele centralei termice pe gaz

O centrală termică pe gaz are o serie de avantaje:

 •   este eficientă și sigură;
 •   nu necesită spațiu pentru depozitarea combustibilului;
 •   nu există riscul unei întreruperi din cauza epuizării gazului.

Dacă vrei să-ți îmbunătățești confortul acasă, montarea unei centrale termice pe gaz poate fi o soluție bună pentru tine. Pentru a reuși să îți pui planurile în aplicare, poți solicita un împrumut IFN. Ca să-ți faci o idee de ansamblu despre valoarea ratelor în funcție de suma pe care vrei să o împrumuți, poți efectua un calcul credit nevoi personalepe site-ul instituției de la care iei creditul. 

Nu mai amâna, pune-ți planurile în aplicare acum!

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.