AcasăGeneralMoody's a retras toate ratingurile Emporiki Bank of Greece

Moody’s a retras toate ratingurile Emporiki Bank of Greece

Retragerea ratingului pentru Emporiki Bank of Greece vine în urma finalizării procesului de preluare de către Alpha Bank, anunţată pentru prima dată în octombrie 2012. Ca rezultat, entitatea legală Emporiki Bank of Greece a fost dizolvată şi nu mai există.

 

 

De asemenea, simultan Moody’s a confirmat ratingul ‘Caa2’, cu perspectivă negativă, atribuit datoriilor emise de subsidiara Emporiki Group Finance plc – subsidiară deţinută integral de Alpha Bank

 

 

Cu sediul central în Atena, Emporiki Bank of Greece avea active totale de 19,5 miliarde de euro în decembrie 2012.

 

 

În februarie 2013, Credit Agricole a anunţat finalizarea vânzării subsidiarei sale din Grecia, Emporiki, către banca elenă Alpha Bank.

 

 

Conform acordului, Alpha Bank va prelua Emporiki Bank, la preţul simbolic de un euro. De asemenea, Credit Agricole s-a angajat să realizeze o recapitalizare prealabilă a fostei sale filiale cu 550 de milioane de euro înainte de vânzare şi, în plus, va subscrie 150 de milioane de euro obligaţiuni convertibile emise de Alpha Bank.

 

 

Anul trecut, Banca Naţională a României (BNR) şi-a dat acordul pentru cumpărarea pachetului de acţiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din România de către Credit Agricole S.A.

Ultimele Articole