x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(16) "instant-articles"

MOSCOVA, cuvinte grele la adresa oligarhului PLAHOTNIUC

Vicepremierul Dmitrii Kozak susține că regimul Vlad Plahotniuc este unul criminal.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.06.2019, 11:50

Vicepremierul rus Dmitrii Kozak afirmă că Vlad Plahotniuc ar fi fost cel care a propus încheierea unor acorduri secrete care ulterior ar fi permis modificarea vectorului politicii externe a Republicii Moldova de la Vest spre Est, iar oferta ar fi fost categoric respinse de partea rusă, anunţă Radio Chişinău.

 

Potrivit TV8, care citează RIA „Novosti, Kozak a calificat ca fiind „criminale” acțiunile reprezentanților puterii de la Chișinău.

 

„Aceste acțiuni confirmă poziția Moscovei privind necesitatea îmbunătățirii situației politice din Republica Moldova”, a mai spus Dmitrii Kozak.

 

„Acum devin mai clare solicitările celor care au adesea opinii diametral opuse, dar care spun că Republica Moldova trebuie eliberată de sub regimul criminal”, a mai spus Kozak.

 

Un alt semnal la fel de puternic că Vlad Plahotniuc şi guvernul său nu mai au niciun sprijin din partea Moscovei a fost mesajul transmis duminică dimineaţă de Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, care a felicitat-o pe Zinaida Greceanîi pentru alegerea sa în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, potrivit duma.tv, citată de radiochisinau.ro.