AcasăEconomieMoscova îi cere lui Biden să spună dacă se află în spatele...

Moscova îi cere lui Biden să spună dacă se află în spatele scurgerilor de gaze din Nord Stream, după ce a ameninţat în februarie că ”dacă Rusia invadează Ucraina, atunci nu va mai exista Nord Stream 2”. Ambasada Rusiei în Danemarca acuză ”un sabotaj”

”Dacă Rusia invadează Ucraina, atunci nu va mai exista Nord Stream 2”, ameninţa Joe Biden la 7 februarie, cu două săptămâni înainte ca Vladimir Putin să invadeze Ucraina.

Maria Zaharova cere miercuri ca preşedintele american ”să dea socoteală pentru ceea ce spune”.

”Europa trebuie să afle adevărul”, tună ea, în pofida faptului că nu sunt cunoscute, deocamdată, cauzele scurgerilor de gaze natuale din Nord Stream 1 şi 2.

Kremlinul aprecia, un pic mai înainte, că este ”stupid şi absurd” ca Rusia să fie suspectată de faptul că s-ar afla în spatele acestor scurgeri masive de gaze naturale, după ce Kievul a denunţat ”un atac terortist planificat” al Rusiei împotriva statelor Uniunii Europene (UE).

”Vedem reacţia isterică a polonezilor (şi) profiturile uriaşe realizate de către furnizori americani de gaze naturale lichefiate, care şi-au multiplicat aprovizionările pe continentul european”, a denunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit Institului Seismic suedez, două explozii submarine, ”foarte probabil cauzate de detonări” au fost înregistrate în zona în care au fost descoperite ulterior scurgerile de gaze naturale – însă, pentru moment, originea acestora nu a fost stabilită.

Ambasada Rusiei în Danemarca a denunţat miercuri, într-un comunicat, ”un sabotaj al securităţii energetice a Rusiei şi Europei”.

Uniunea Europeană a ameninţat cu ”cel mai ferm răspuns” la ”orice perturbare deliberată a infrastructurllor energetice europene”.

Rusia este acuzată cu regularitate de către europeni de faptul că îşi foloseşte gazele naturale ca ”armă” împortriva lor.

Ultimele Articole