Moscova vrea să interzică burgerii americani

Un purtător de cuvânt al Tribunalului din Tverskoi (Moscova) a confirmat vineri că o divizie regională a Rospotrebnadzor a cerut instituţiei să declare ilegală producţia şi vânzarea unor produse McDonald’s din cauza ‘parametrilor fizico-chimici neadecvaţi’.

 

Pe lista produselor contestate se regăsesc Royal Cheeseburgers, Filet-o-Fish sandwiches, Chicken Burgers, precum şi mai multe milk shake-uri şi îngheţate, dar nu şi popularul Big Mac burger. Purtătorul de cuvânt a precizat că o audiere preliminară în acest dosar va avea loc în data de 13 august.

 

În reacţie, McDonald’s a dat publicităţii un comunicat de presă în care anunţă că nu a fost informat de acest proces. Grupul american subliniază că alimentele sale sunt produse în conformitate cu metodele aprobate de autorităţile ruseşti.

 

Acţiunea în justiţie vine la trei luni după ce McDonald’s a decis să-şi închidă restaurantele sale din Crimeea, după ce anexarea Crimeii de către Rusia a declanşat sancţiuni din partea SUA şi UE.

 

Fondat în 1940, McDonald’s este cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast-food din lume.

 

În prezent, grupul are peste 35.000 de restaurante în 119 de ţări iar anul trecut veniturile sale au depăşit 28 de miliarde de dolari. Reţeaua de restaurante McDonald’s din Rusia este compusă din 424 de unităţi iar Rusia este una din primele şapte pieţe pentru McDonald’s, exceptând SUA şi Canada.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed