AcasăEconomieMoşteanu: Adrian Câciu ar trebui zburat imediat din funcţie. Nu poţi să...

Moşteanu: Adrian Câciu ar trebui zburat imediat din funcţie. Nu poţi să spui despre oamenii care ţin în spate economia că sunt „antreprenori babuini”

„Adrian Câciu, Ministrul Finanţelor, spune că „90% dintre antreprenorii din România sunt antreprenori-babuini”. Aşa gândeşte Ministrul Finanţelor despre mediul de afaceri din România. Omul acesta ar trebui zburat imediat din funcţie. Nu poţi să spui despre oamenii care ţin în spate economia că sunt „antreprenori babuini”. Iar apoi mai vii şi cu noi taxe pentru a-i face pe mulţi să îşi închidă firmele. Sper ca inclusiv domnul Marcel Ciolacu, care a lucrat în viaţa lui doar la stat, să înţeleagă că România nu mai poate continua cu Adrian Câciu. Ce încredere pot avea antreprenorii în acest ministru?”, a scris Ionuţ Moşteanu, miercuri pe Facebook.

 

El se întreabă „ce încredere poate avea mediul de afaceri din România în Guvernul PSD-PNL care, în plină criză a preţurilor, alege să crească taxele?”.

 

„Niciunde în Europa nu se întâmplă asta. USR este singurul partid care respectă antreprenoriatul şi îl susţine”, mai spune Moşteanu. 

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu afirma, în februarie 2021, înainte de a deveni membru al Guvernului, că România are 10% antreprenori şi 90% „babuini antreprenori”, referindu-se la modul în care sunt plătiţi angajaţii în mediul privat. Comentariul său a fost făcut public miercuri pe Facebook. În replică, ministrul a admis că în trecut, în calitate de analist economic, a folosit deseori termeni de care, astăzi, îi pare sincer rău.

Ultimele Articole