AcasăEuropaMotivul pentru care Rusia împiedică livrarea produselor alimentare: Acesta este planul lui...

Motivul pentru care Rusia împiedică livrarea produselor alimentare: Acesta este planul lui Vladimir Putin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că Rusia împiedică livrarea produselor alimentare din Ucraina pentru a provoca tensiuni politice şi sociale în mai multe state, iar încercările Rusiei de a exacerba criza alimentară sunt o agresiune împotriva oricărei persoane de pe pământ.

”Situaţia în ceea ce priveşte Iniţiativa pentru Exportul Cerealelor devine din ce în ce mai tensionată în aceste săptămâni. Inamicul face totul pentru a încetini exporturile noastre de alimente.

Cred că, prin aceste acţiuni, Rusia provoacă în mod deliberat criza alimentară, astfel încât aceasta să devină la fel de acută cum a fost în prima jumătate a acestui an. Astăzi, peste 150 de nave sunt la coadă pentru a îndeplini obligaţiile contractuale în ceea ce priveşte furnizarea produselor noastre agricole. Aceasta este o coadă artificială. A apărut doar pentru că Rusia amână în mod deliberat trecerea navelor”, a afirmat Zelenski.

El a precizat că fiecare zi pe care navele care livrează cu alimente o pierd stând la coadă înseamnă o creştere a tensiunilor sociale şi politice în ţările care beneficiază de produsele agricole ucrainene, enumerând câteva dintre statele pentru care exporturile de alimente sunt amânate din cauza Rusiei: Egipt, Tunisia, Algeria, Maroc, Liban, Irak, China, Bangladesh, Indonezia.

”Partenerii noştri – ONU, Turcia şi alţii sunt pe deplin informaţi despre această situaţie”, a anunţat liderul de la Kiev.

”Rusia face totul pentru a se asigura că cel puţin sute de mii dintre aceşti oameni devin victimele migraţiei forţate şi vor cere azil în Turcia sau UE sau vor muri de foame. Şi noi, împreună cu partenerii noştri, trebuie să facem totul pentru ca iniţiativa cerealelor să nu fie doar menţinută, ci să funcţioneze şi la capacitatea de 100%. Dreptul la hrană şi la viaţă fără foame sunt drepturi fundamentale pentru absolut fiecare persoană de pe pământ. Şi de aceea încercările ruseşti de a exacerba criza alimentară sunt şi o agresiune împotriva oricărei persoane de pe pământ”, a conchis Volodimir Zelenski.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.