x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(4) "auto"

Motivul rușinos pentru care VOLKSWAGEN nu a vrut să deschidă o fabrică în România

Compania de automobile Volkswagen a ales să producă microbuze la o uzină Ford din Turcia, în locul României sau al Bulgariei. Alper Kanca, şeful asociaţiei producătorilor de componente auto din Turcia, citat de Daily Sabah, a explicat de ce a ales Turcia şi nu România.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 15.01.2019, 8:19

Kanca spune că germanii care au business în Tucia au o percepţie bună despre ţară şi, dacă Volkswagen va începe să producă pe liniile de asamblare de la Ford Otosan, în provincia Kocaeli, va îmbunătăţi percepţia multor germani despre Turcia ”Trebuie să aducem o uzină auto germană în Turcia”.

 

Turcia este celebră pentru autobuzele şi utilitarele produse acolo, ţara găzduind câteva dintre cele mai mari uzine europene.

 

”Investiţia nu ar trebui să ajungă în Bulgaria, căreia îi lipseşte forţa de muncă, dar nici în România, care nu are infrastructură. Turcia este locul ideal din punct de vedere economic”, spune el, citat de Hotnews.

 

Kanca a spus că Volkswagen s-ar fi înţeles să producă microbuze la fabrica Ford Otosan unde este construit şi modelul Ford Transit. Ford Otosan este un holding între Ford şi Koç Holding, unul dintre cei mai mari exportatori din Turcia. Anul trecut Volkswagen şi Ford au spus că vor lucra pentru a pune la comun producţia în unele sit-uri, pentru a face economii.

 

Articolul integral pe CAPITAL