MT a aplicat în 2009 amenzi de 628.900 lei şi a declasificat 11 structuri de primire turistică

„În anul 2009, au fost aplicate 265 de amenzi cu o valoare totală de 628.900 lei unui număr de 91 de unităţi de primire turistică. De asemenea, în urma deficienţelor constatate, au fost declasificate 11 structuri de primire turistică”, potrivit datelor Ministerului Turismului.

Astfel, structurile de primire turistică ce au fost declasificate sunt: Hotelul Onix din staţiunea Cap Aurora (27 de camere au fost declasificate), Hotelul Ila din Vama Veche, restaurantul Victoria din staţiunea Mamaia, Hotelurile Palm Beach şi Minerva din staţiunea Mamaia, Hotelul Havana din Constanţa, Hotelul Cleopatra din staţiunea Saturn, Vila Nufărul din staţiunea Lacul Sărat, Pensiunea turistică Relax din Râmnicu Vâlcea, Hotelul Andy din staţiunea Predeal şi Bungalow-ul La Cetate din Târgu Neamţ.

Totodată, reprezentanţii Ministerului Turismului spun că cea mai mare amendă contravenţională a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 709/2009, art. 10, lit. e, adică pentru continuarea desfăşurării activităţii în structura de primire turistică după retragerea certificatului de clasificare, în sumă de 8.000 lei (conform art. 11, lit.d, din H.G. nr. 709/2009), Hotelului Bocca del Rio din satul Gura Râului, din judeţul Sibiu, Hotelului Cetate din Alba Iulia, din judeţul Alba, şi Hotelului Belvedere din staţiunea Olimp.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed