x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(16) "instant-articles"

Mugur Isărescu, despre prăbuşirea leului: „Vine un ȚĂCĂNIT şi începe să zgâlţăie vasul”

Guvernatorul a respins acuzaţiile unor politicieni, care susţin că băncile s-ar fi înţeles între ele pentru a creşte dobânzile şi astfel ar fi influenţat indicele ROBOR.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.02.2019, 23:29

 

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: „Aici este o mare neînţelegere. Îmi pare rău că a cuprins toată societatea românească şi a ajuns acest ROBOR un fel de terorist aşa, care umblă prin toată societatea şi nu-l prinde nimeni. Deci nu este nimic manipulat. Nu este nimic anormal, piaţa funcţionează chiar foarte bine. Şi ca să pun şi eu întrebarea pe care mi-a pus-o un diplomat străin acum câteva zile: ce v-a apucat?”

 

Mugur Isărescu: „Deci termini bine anul, inflaţie mică, dobânda rezonabilă 2,5% (….) La sfârşitul anului vasul plutea bine şi vine un ţăcănit şi începe să-l zgâlţâie aşa… ce poţi să faci? Înainte de Crăciun, nici nu te trezeşti bine.. Deci au fost.. a fost şi ordonanţă, a fost şi turbulenţă şi neînţelegerea. Dacă eu nu am înţeles despre ce vorba, ce să înţeleagă alţii?”

 

Isărescu a anunţat că marţi va merge în Parlament la Comisia economică din Senat, împreună cu tot consiliul de administraţie al BNR după ce a primit o invitaţie oficială.