x


  • EUR
    4.8426
    USD
    4.3517
string(7) "general"

„Multe date despre calitatea aerului au fost ținute la secret! 23.000 de decese din cauza poluării pe an”

Costel Alexe, propus ministru al Mediului în guvernul Orban 2, este audiat în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului. El a afirmat referitor la calitatea aerului că multe date au fost ținue la secret.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.02.2020, 13:54

„Avem depășiri în mai toată țară, mai ales pe principalele artere de circulație, iar reprezentanții Gărzii de mediu nu au făcut nicio verificare. Cum e posibil să primești comunicare de la Comisia Europeană că ai 23.000 de decese din cauza poluării pe an și nimeni să nu vorbească despre asta? ”, a afirmat Alexe.

Totodată, el a nunțat că intenționează să facă un program prin care românii să își poată achiziționa mașini mult mai prietenoase cu mediul.

 

„Investim în infrastructura verde de stații de încărcare”, a explicat ministrul propus.

 

 

Referitor la colectarea deșeurilor, Costel Alexe a spus că situația din este mult mai gravă decât în celelalte domenii.

 

„În Capitală gradul de colectare separată și de reciclare este de doar 8%. Nu pot să-mi explic, nici cei de la Comisia Europeană, cum reușim să aducem atât de multe resurse la groapa de gunoi, în loc să le reciclăm. Depozitele de deșeuri au atins de mult 75% gradul de umplere”, a declarat ministrul.

 

El a precizat că Primăria Capitalei tratează acest subiect „la diverse”.

 

„Comisia Europeană nu va finanța nici modernizarea depozitelor de gunoaie, nici construirea altora, pentru că filozofia la Comisie este reciclarea”, a precizat Alexe.