Munich Re cumpără asiguratorul american Midland pentru 1,3 miliarde dolar

0
Munich Re cumpără asiguratorul american Midland pentru 1,3 miliarde dolar

Această ofertă, care trebuie să primească acordul autorităţilor de reglementare, este cu 13,5% mai mare decât cotaţia titlurilor grupului Midland la sfârşitul şedinţei de tranzacţionare din 16 octombrie, care se ridica la 57,27 dolari pe acţiune.

Tranzacţia, finanţată de Munich Re prin fonduri proprii, face parte din strategia de restructurare a diviziei americane a grupului, pentru a obţine un nivel mai susţinut şi profitabil al creşterii pe cea mai mare piaţă de asigurări din lume.

Compania Midland, cu sediul în Cincinnati, a declarat că această tranzacţie îi va permite să se extindă pe plan global “în modalităţi ce nu ar fi putut fi posibile fără capitalul, resursele şi reputaţia unei organizaţii precum Munich Re”.

Midland a înregistrat un profit net de 71 milioane dolari obţinute de pe urma primelor în valoare de 832 milioane dolari subscrise în 2006, reprezentând o marjă a rentabilităţii fondurilor proprii de 13,3%, a precizat Munich Re.

Conform prevederilor contractului, Munich Re va prelua toate datoriile grupului Midland. Compania americană a precizat că a format un comitet special în cadrul consiliului de administraţie, menit a analiza alternative strategice, angajând drept consilier banca elveţiană de investiţii UBS.

Munich Re a fost consiliat în cadrul acestei afaceri de grupul Lehman Brothers.

Sursa: NewsIn