Muniţie, descoperită pe şantierul Centurii Bucureşti, între DN 2 şi A 2 / Lucrările, întârziate din cauza multiple – FOTO

0
Muniţie, descoperită pe şantierul Centurii Bucureşti, între DN 2 şi A 2 / Lucrările, întârziate din cauza multiple – FOTO

”Ne-am confruntat cu o situaţie riscantă, în timpul executării lucrărilor, pe şantierul Centurii Bucureştiului, între DN2 şi A2, unde a fost găsită muniţie din cele două războaie mondiale. Au fost chemate imediat echipajele Poliţiei Române şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru preluarea şi neutralizarea muniţiei de război”, a scris, marţi, pe Facebook, secretarul de stat Ionel Scrioşteanu.  

Potrivit acestuia, execuţia lucrărilor a fost îngreunată şi de demolarea construcţiilor existente pe culoarul de expropriere de pe Centura Bucureştiului, de procesul de relocare a utilităţilor, a comunicaţiilor şi a reţelelor de gaz şi electrice, dar şi din cauza infrastructurii CFR existentă pe acest tronson.  

”O altă cauză importantă a întârzierilor este slaba mobilizare a antreprenorului, care nu a găsit soluţii de pregătire a şantierului, în condiţiile care să permită o evoluţie bună a lucrărilor. În acest moment se execută lucrări de terasamente, rigole carosabile, relocarea fibrei optice, apă şi canal, lucrări de demolare a construcţiilor existente pe coridorul expropriat, descărcări arheologice şi deblocarea suprafeţelor expropriate”, a mai transmis secretarul de stat.  

Acesta anunţă că stadiul lucrărilor la acest proiect este de 17,2%.  

”Este o prioritate recuperarea timpului pierdut. I-am solicitat antreprenorului să prezinte un plan de mobilizare de oameni, resurse şi utilaje, în aşa fel încât şi acest şantier să intre într-un ritm bun de execuţie a lucrărilor. I-am avertizat atât pe constructor, respectiv compania italiană Tirrena Scavi SpA, cât şi pe responsabilii de proiect că voi monitoriza îndeaproape lucrările pe acest şantier şi că voi solicita sancţionarea oricărei noi întârzieri”, a mai transmis Ionel Scrioşteanu.