x


 • EUR
  4.6658
  USD
  4.0493
 • 16° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  76%
  Presiune

  34135 hPa
string(8) "economie"

Mutări „cu cântec” în ASF: petițiile, primite de cel mai mare contestatar al firmelor de asigurare, numit consilier al prim-vicepreședintelui Autorității

Direcția Relații cu Publicul, Petiții și Educație Financiară, în fruntea căreia a fost delegată recent doctorul în filosofie Ioana Cazacu, rămâne în răspunderea prim-vicepreședintelui Autorității de Supraveghere Financiară, în prezent Ovidiu Wlassopol. Tot sub prim-vicepreședinte, pe postul de consilier pentru relația cu media, a fost numit recent Cristian Muntean, fost președinte al asociației service-urilor independente(ASSAI), unul dintre cei mai vocali critici ai companiilor de asigurare și, în același timp, unul dintre cei care au formulat plângeri către ASF în numele unor service-uri.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.01.2018, 21:05 | Actualizat: 13.01.2018, 21:05

Contactat de Profit.ro, Cristian Muntean a arătat că, în pofida pozițiilor tranșante pe care le-a avut la adresa firmelor de asigurare (obiect al plângerilor adresate ASF) și a apartenenței sale din trecut la un grup cu interese total opuse firmelor de asigurare, prezența sa pe postul de consilier al executivului care se ocupă de petiții nu poate fi interpretată ca un conflict de interese.

 

„Eu nu mă aflu în conflict, în condițiile în care nu mai sunt în ASSAI. De asemenea, nu am în subordine nicio direcție din ASF și tot ceea ce pot face este să recomand anumite proceduri cu privire la modul în care petițiile sunt instrumentate, în vederea oferirii unor soluții concrete pentru petenții care solicită sprijinul ASF. Recomand în continuare ca toți cei care se simt nedreptățiti de către asigurători să depună petiții la ASF și să apeleze la soluționarea alternativă a litigiilor”, a explicat Muntean, scriu jurnaliștii de la Profit.ro.

 

De-a lungul timpului, Muntean a fost unul dintre cei mai vocali critici ai firmelor de asigurare, fapt vizibil inclusiv din postările sale pe rețelele de socializare. Până de curând, Muntean a fost acid și la adresa ASF, instituție în care lucrează de la începutul acestui an. El este unul dintre cei care au militat pentru introducerea noii legi RCA într-o formă care mărește considerabil influența service-urilor în procesele de constatare și instrumentare a daunelor auto. Practic, grație propunerilor formulate de ASSAI, condusă de Muntean, service-urile au rămas singure în procesul de constatare și evaluare a daunelor, concluziile lor fiind impuse firmelor de asigurare.

 

O parte din petițiile primite de ASF la adresa firmelor de asigurare sunt formulate chiar de către service-uri, iar o parte și mai importantă sunt trimise de persoane fizice la îndemnul anumitor service-uri. Majoritatea petițiilor vizează situații în care asigurătorii nu au achitat sau au achitat doar parțial reperațiile făcute de service-uri.