N-AU MAI SUPORTAT: Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus DEMISIA!

0
N-AU MAI SUPORTAT: Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus DEMISIA!

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului municipal din Orăştie a intrat în blocaj, după ce un medic, şase asistente şi cinci infirmiere şi-au înaintat demisiile, către managerul unităţii medicale

 

„Din informaţiile mele, este vorba de un medic, 6 asistente şi 5 infirmiere de la secţia ATI care şi-au întaintat demisiile către conducerea spitalului. Motivele invocate sunt faptul că nu dispun de echipamentele şi aparatura medicală necesare pentru primirea pacienţilor cu coronavirus”, a declarat, pentru adevarul.ro, primarul Ovidiu Bălan.

 

Prefectul Judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, s-a deplasat luni la spitalul din Orăştie pentru a se întâlnic cu medicii şi cu managerul unităţii medicale, pentru clarificarea situaţiei.

 

Joi seara, 26 martie, prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a emis un ordin prin care Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este transformat în unitate medicală care va prelua pacienţii cu „COVID-19”, iar unităţile medicale din Hunedoara, Petroşani, Haţeg, Orăştie, Brad, Lupeni, Vulcan, Zam şi Simeria precum şi sanatoriile din Brad şi Geoagiu devin „spitale de suport”.