AcasăEconomieNăsui: Iată cum strânge guvernul cureaua la rectificare: creşte cheltuielile cu încă...

Năsui: Iată cum strânge guvernul cureaua la rectificare: creşte cheltuielile cu încă 28,3 miliarde de lei/ Dacă tot aveau 28,3 miliarde de cheltuit, mai bine ar fi redus taxarea muncii. Dar ei preferă să dea bani în continuare la cei conectaţi politic

“Iată cum strânge guvernul cureaua la rectificare: creşte cheltuielile cu încă 28.3 miliarde de lei. Din care, cheltuieli de personal +1.9 miliarde de lei şi subvenţii +2.8 miliarde de lei. Ăştia sunt banii noştri pe care ni-i ia nu doar din preţurile la energie electrică şi gaz (care ajung majoritar tot la stat), ci şi din creşterea taxării muncii”, afirmă Năsui, vineri, într-o postare pe Facebook.

El se întreabă unde sunt “economiştii” preocupaţi să întrebe de impactul bugetar şi cei care “se întreabă de impact doar atunci când e vorba să scadă taxele, niciodată atunci când cresc cheltuielile?”

“Dacă cresc cheltuielile statului, sistemul e ok. Creşte. Se consolidează. Şi bineînţeles salarizează direct şi indirect o sumedenie de oameni de partid. Aristocraţia bugetară e fericită. În loc să crească din nou cheltuielile, guvernul PSD-PNL ar fi făcut mai bine să le scadă. Alternativ, dacă tot aveau 28.3 miliarde de cheltuit, mai bine ar fi redus taxarea muncii. Dar ei preferă să dea bani în continuare la cei conectaţi politic”, susţine el.

Ministerul Finanţelor Publice a pus în dezbatere publică, joi seară, rectificarea bugetară, precizând că veniturile se majorează, pe sold, cu suma de 29.941,6 milioane lei, cheltuielile se majorează, pe sold, cu suma de 32.591,0 milioane lei, iar deficitul bugetului general consolidat în termeni cash se majorează cu suma de 2.649,4 milioane lei.

Ultimele Articole