AcasăPoliticNăsui: Zece companii au acaparat jumătate din suma aferentă consultanței pentru PNDL...

Năsui: Zece companii au acaparat jumătate din suma aferentă consultanței pentru PNDL 3

Deputatul USR Claudiu Năsui dezvăluit că s-au acordat până în prezent aproape 270 de contract de consultanță pe proaspătul program ”Anghel Saligny”, de sprijinire a comunutăților locale, și jumătate din suma acordată pentru ”consultanță” a fost acaparată de zece firme.

”Anghel Saligny” a fost mărul discordiei în fosta coaliție de guvernare PNL-USR-UDMR, USR nefiind de acord cu alocarea fără niciun control a celor 10 de miliarde de euro către comunitățile locale. USR consideră că acest program este un jaf în toată regula, beneficiarii fiind baronii locali. De alftfel, USR a numit acest program PNDL 3, după celelalte două, create de Liviu Dragnea.

Iată postarea lui Năsui?

”Contractele cu statul din PNDL 3 au început în forță.
Am avut curiozitatea să mă uit la firmele care au început să primească contracte pentru faimosul PNDL 3.
PNDL 3 este programul de cumpărare a loialității primarilor prin contracte la firme de partid din bani publici. Este programul care va continua să sărăcească România și motivul pentru care am plecat din guvern.
Ce credeți că e acolo? Datorită colegului de la Banii Noștri, am depistat deja nu mai puțin de 267 de contracte pentru „consultanță” pentru PNDL 3.
Vechile rețele de partid nu stau degeaba.
Toate contractele sunt fără licitație prin atribuire directă. Toate de la vechi firme de partid abonate la contracte cu statul. Vedeți aici câte contracte au aceste firme din totalul de până acum din PNDL 3 și câte au în total cu statul. Atenție, toate fără licitație.
Jumătate din toată suma care s-a luat până acum pentru „consultanță” pe PNDL 3 este luată de 10 firme.
Să ne uităm mai atent la ele. Una dintre ele a obținut peste 1.000 de contracte cu statul. Ați citit bine, peste o mie de contracte cu statul. Altele apar cu puțini sau chiar zero angajați. Zero angajați, dar cu mare succes în afacerile cu statul.
Nu vă mai reamintesc de firma din județul Maramureș, deținută de membrii unui partid, care au obținut imediat contracte de la primari acelui partid.
PNDL 3 este cel mai mare program de furt din istoria României până acum. E efectiv mai mare decât ultimele două PNDL-uri la un loc. A fost denumit „Anghel Saligny” ca o tactică de marketing politic pentru a albi puțin imaginea PNDL-ului. Din păcate, nu va face decât să i-o mânjească pe cea a lui Anghel Saligny.”

Ultimele Articole