Nația care nu se mai vindecă de „mită”. Corupții cu epoleți din MAI: Organizează flagrante, nu lăsați nicio țigară

Practic, fusese lansat un adevărat mecanism intern de protecție.

„Aveți grijă la intrare… materiale de înregistrare, cu pixuri, cu ochelari, nu poți să știi”, era mesajul de alarmă, scriu jurnaliștii de la Ziare.com

 

Acuzații grave: Cumpănașu i-ar fi propus, când era minoră, să facă sex cu soția lui, iar el să privească

 

Mai mult decât propria protecție, gruparea acestor polițiști asigurau inclusiv protecția traficanților, prin notificări prealabile intrării în punct, ce priveau persoane aflate în filtru și momente de siguranță pentru trecerea frontierei.

 

Cumnatul Olguței Vasilescu, numit director general interimar al Aeroportului Craiova

 

La dispoziția șefului de tură erau organizate dispozitive ilegale de supraveghere pentru urmărirea autoturismelor cu care echipele de control de la București se deplasau pe traseu sau chiar intervenții la acestea, informându-l pe ofițer pentru ca la rândul lui să le comunice membrilor grupului sau lucrătorilor vamali când pot intră în țară, respectiv pot acordă liber de vamă.

În situația în care pe traseul post-vamal erau semnalate echipe de control, iar membrii grupului infracțional nu erau încă pe arteră de intrare în țară, aceștia așteptau fie în Ucraina, fie în zona neutră. După plecarea echipelor de control de pe traseu traficanții reintrau în vama cu aceeași cantitate de țigări.

 

Că în orice grup criminal organizat, noul venit era testat pe o anumită perioada de timp, de teamă de a nu se strecura o persoană care să le deconspire activitatea infracțională. În general, după ce câștigau încrederea membrilor grupului, nou-veniții se integrau, învățau și adoptau repede comportamentele corupte ale colegilor.

De asemenea, regulile prestabilite în cadrul grupului infracțional organizat erau clare inclusiv cu privire la valoarea mitei, de exemplu valoarea de 50 de euro/baxul de țigări netimbrate era bine cunoscută de toți actorii implicați în activitățile infracționale.

 

Episodul de la granița României, în care polițiștii de frontieră sunt implicați în infracțiuni de corupție la granița României, este un capitol într-un studiu comun realizat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția Generală Anticorupție (DGA), finalizat la sfârșitul anului 2020: „Diagnoză faptelor de corupție în care au fost implicați angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.”

 

articolul integral aici:

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed