AcasăEconomieNebunie la metrou în urma grevei de la STB București! Capitala e...

Nebunie la metrou în urma grevei de la STB București! Capitala e paralizată

Capitala este paralizată, după ce șoferii de autobuze și vatmanii de tramvaie au decis că trebuie să intre în grevă generală. Străzile Bucureștiului sunt pline de mașini, iar cozile la semafoare sunt imense. În plus, în subteran, Metrorex funcționează la capacitate maximă, deoarece toți bucureștenii care au realizat că autobuzul lor nu mai vine s-au refugiat la metrou. Mai mult, firmele de ride sharing și-au triplat tariful!

După trei zile de proteste în fața sediului STB, unde au cerut salarii decente și un loc de muncă sigur, iată că joi dimineața șoferii STB au intrat în grevă generală, supărați că autoritățile nu i-au invitat la discuții privind renegocierea contractului colectiv de muncă. Victime colaterale sunt sute de mii de bucureșteni, care s-au trezit că nu mai au cu ce să ajungă la locul de muncă sau să-și ducă copiii la școală. Cu toții au fost nevoiți să coboare în subteran, la metrou, acolo unde au dat de cozi imense. Metroul a devenit neîncăpător pentru sutele de mii de călători.

Metrorex s-a văzut nevoit să introducă în funcțiunile toate trenurile din dotare, pentru a face fță afluxului foarte mare de călători. Poliția s-a văzut nevoită să intervină pentru ca situația să nu scape de sub control în subteran. „Metrorex împreună cu Poliția Metrou, Jandarmeria și firma de pază iau măsuri de fluidizare a punctelor aglomerate, în special în stațiile de corespondență (Piața Victoriei 1 și 2, Piața Unirii 1 și 2, Dristor 1 și 2, Nicolae Grigorescu 1 și 2, Eroilor 1 și 2, Basarab 1 și 2, Gara de Nord 1 și 2).

Bucurestenii s-au refugiat la metrou dupa greva STB. Sursa foto - Inquam Photos Octav Ganea
Bucurestenii s-au refugiat la metrou dupa greva STB. Sursa foto – Inquam Photos Octav Ganea

Firmele de ride sharing și-au triplat tarifele

Situațiile de supraîncărcare sunt raportate de urgență la Dispecerul Central Metrorex care avizează operativ paza și Poliția Metrou, în vederea ordonării/limitării accesului în stațiile cu probleme. În cazul în care se produce supraaglomerare în stații personalul Metrorex împreună cu Poliția Metrou și agenții de pază vor degaja intrările prin limitarea accesului călătorilor la peron, până la defluirea traficului”, precizează un comunicat Metrorex.

De parc nu era de ajuns, firmele de ride sharing aplică deja tarife de aproape trei ori mai mari, din cauza cererii crescute. O companie a afișat chiar în aplicație faptul că tarifele sunt crescute de 2,5 ori ca urmare a cererii crescute. S-a ajuns la situația în care o cursă care costa până acum 40 de lei să depășească chiar și 100 de lei.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI) spune că oprirea totală a lucrului în situaţia actuală de stare de alertă, cu incidenţă crescută a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2, este ilegală şi produce un deserviciu uriaş populaţiei Capitalei. De asemenea, asociația face apel la conducerea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) şi la salariaţii operatorului să asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară atât în Bucureşti, cât şi în zona metropolitană, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Ultimele Articole