AcasăPoliticNegrescu (PSD): Am obținut fonduri suplimentare pentru aderarea României la Schengen

Negrescu (PSD): Am obținut fonduri suplimentare pentru aderarea României la Schengen

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European şi raportor al Grupului social-democrat privind bugetul european, a anunțat marți că, în urma încheierii negocierilor, s-a obţinut suplimentarea cu 687,3 milioane de euro a fondurilor pentru bugetul UE de anul viitor, potrivit unui comunicat.

Printre cele mai importante creşteri pentru România se numără suplimentarea cu 10 milioane de euro a fondurilor pentru protecția frontierelor cu scopul aderării României la spațiul Schengen, creşterea cu 210 milioane de euro a resurselor pentru Parteneriatul Estic, inclusiv Republica Moldova, și adăugarea a peste 155 de milioane de euro la măsurile europene pentru combaterea prețurilor ridicate la energie.

“Prioritatea noastră a fost să ajustăm bugetul european astfel încât să includem fonduri pentru măsurile care îi protejează cu adevărat pe cetățeni în actualul context. Creșterea prețurilor la energie, combinată cu invazia Federației Ruse în Ucraina, inflația crescută și dificultatea multor sectoare de a se recupera după pandemie, au înrăutățit o situație deja dificilă pentru mulți dintre cetățenii Uniunii Europene. De aceea, am insistat ca bugetul să protejeze mai bine cetățenii europeni și IMM-urile în fața unui context global deosebit de dur”, a declarat raportorul alternativ pentru bugetul european, Victor Negrescu.

“Un aspect important este legat de creșterea fondurilor pentru managementul frontierelor externe ale Uniunii și faptul că, din nou, la cererea Grupului social-democrat, s-au alocat fonduri specifice care să faciliteze integrarea țării noastre în spațiul Schengen. În total, creșterea aprobată este de 10 milioane de euro. Tot în acest context, am obținut fonduri suplimentare pentru Parteneriatul Estic, inclusiv pentru Republica Moldova, în valoare de 210 milioane de euro”, a afirmat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Bugetul european pentru anul 2023 urmează să fie votat, săptămâna viitoare, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.