x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.0974
string(7) "general"

Nelu Tătaru: Bucureștiul este un proiect-pilot, vor urma și celelalte orașe să fie testate

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, miercuri seară, că Bucureștiul este un proiect-pilot, vor urma și celelalte orașe, scopul fiind de a verifica amploarea infectării unui oraș. Mai întâi va fi testată populația în vârstă și persoanele cu risc, a precizat secretarul de stat.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.03.2020, 22:17

„Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienții, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte”, a spus Nelu Tătaru, la Digi 24.

 

„Este un proiect prin care se urmărește testarea tuturor aglomerărilor urbane. În București este cea mai mare aglomerare urbană și rămâne a fi testată, etapizat, toată populația. S-au mai primit 15 real-time PCR-uri, care vor fi montate, vor fi dotate cu specialiștii de rigoare și se vor face aceste testări etapizat pentru toată populația Bucureștiului, aleasă ca primă aglomerare urbană. Vor urma și celelalte orașe, Bucureștiul fiind oarecum un proiect-pilot în acest moment pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraș”, a declarat Nelu Tătaru.

 

Referitor la capacitatea de testare, secretarul de stat a spus că aceasta se mărește săptămânal, având în vedere că s-a cerut tuturor spitalelor să-și achiziționeze pe fondurile Ministerului Sănătății acest real-time PCR.

 

„Rămâne în această perioadă să fie instruit și personalul, pentru că e nevoie de un personal instruit special pentru aceste testări. Am avut în ultima perioadă și multe donații sau oferte ale oamenilor de afaceri sau comunităților locale, unii chiar au achiziționat real-time PCR și pentru unități mai mici decât spitalele județene, rămâne să avem și personalul necesar pentru aceste real-time PCR-uri”, a adăugat Tătaru.