New Yorkul se reorganizează pentru a înfrunta uraganele, la şase luni după Sandy

0
New Yorkul se reorganizează pentru a înfrunta uraganele, la şase luni după Sandy

Giganticul ciclon a atins Coasta de Est a Statelor Unite la 29 octombrie 2012 şi în trecerea sa a provocat moartea a 43 de persoane la New York, a lăsat peste un milion de locuitori ai oraşului fără curent electric timp de mai multe zile, precum şi pagube de miliarde de dolari. “Chiar dacă oraşul a făcut faţă în cel mai bun mod cu putinţă, întotdeauna se poate face mai mult, vom trage învăţămintele de pe urma lui Sandy”, a subliniat într-un comunicat primarul adjunct Cas Holloway, autor împreună cu colega sa, Linda Gibbs, al raportului prezentat vineri. “Această evaluare a pus în lumină etapele cheie de parcurs pentru a ameliora mai mult capacitatea noastră de a-i ajuta pe newyorkezi”, a subliniat Linda Gibbs.

 

Printre cele 59 de propuneri, aprobate de primarul oraşului, Michael Bloomberg, figurează în special darea în folosinţă a unor noi zone de evacuare: de la trei în momentul trecerii uraganului Sandy, ele vor ajunge la şase, pentru a permite un control mai bun şi o flexibilitate mai mare.

 

Circa 375.000 de locuitori ai New Yorkului au primit ordinul obligatoriu de a evacua zonele de coastă ale oraşului în timpul trecerii uraganului, însă mii dintre aceştia au refuzat să îşi părăsească domiciliul, menţionează raportul.

 

Documentul amintit mai scoate în evidenţă necesitatea de a îmbunătăţi planurile de evacuare a spitalelor şi căminelor de bătrâni şi de a acţiona pentru creşterea autonomie lor energetice.

 

Până vineri, primăria oraşului a ajutat să se mute aproximativ 20.000 de familii, a distribuit trei milioane de porţii de mâncare şi a strâns circa 700.000 de tone de gunoaie în urma trecerii uraganului Sandy, în octombrie, potrivit comunicatului amintit.