Nicolae Ciucă anunţă că Ordonanţa prin care se compensează preţurile la energie va intra mâine în dezbatere, într-o altă şedinţă de Guvern: Astăzi urmează să primesc planul de iarnă de la Ministerul Energiei

”Astăzi urmează să primesc planul de iarnă de la Ministerul Energiei şi mâine, în Comitetul ministerial, să avem elementele de analiză şi desigur să avem concluziile analizei privind întreg procesul prin care vom aduce modificări la OUG-ul prin care compensăm preţurile la energie”, a spus premierul în deschiderea şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a arătat că este convins de faptul că ministrul Energiei a finalizat toate etapele de elaborare a acestui plan pentru iarnă şi ”vor avea spre analiză planul şi finalizate elementele de analiză pentru a lua o decizie pe modificarea Ordonanţei”. 

Premierul Nicolae Ciucă a mai spus că mâine va avea loc o nouă şedinţă de Guvern, al cărui punct principal pe agendă va fi Ordonanţa de Guvern privind modificarea elementelor de referinţă pentru compensarea preţurilor la energie. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat la rândul lui că a primit planul pentru iarnă în timp ce premierul vorbea în debutul şedinţei de guvern.

”Chiar când vorbeaţi dumneavoastră am primit forma finală a programului de iarnă, este finalizat, acum colegii de la Energie pun sub forma actului normativ pentru ca dumneavoastră să îl aveţi în cursul zilei de astăzi şi să îl aprobăm în timp util, dacă este avizat, chiar săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern, dacă nu, peste două săptămâni”, a spus Virgil Popescu. 

Premierul Ciucă a intervenit: ”Nu, aprobarea se realizează în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, prin Hotărâre de Guvern”. 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri