Nicolae Ciucă, despre decizia privind compensarea preţului la carburanţi: Nu a fost vorba de o dezbatere, o dispută care dă mai mult / Atât am putut asigura de la bugetul statului / Nu am discutat punctual ce se va întâmpla la benzinăriile private

”În momentul în care am luat această decizie, ea a fost discutată în coaliţie şi a fost agreată de toţi membrii coaliţiei. De asemenea, a fost discutată şi soluţia, ţinând cont că trebuie să fim cât se poate de realişti şi să vedem care este suma de bani pe care o avem în bugetul statului”, a spus premierul. 

Nicolae Ciucă a arătat: ”Personal, aş fi vrut să putem să asigurăm o compensare mai mare dar în momentul acesta, vreau să ştie toţi cetăţenii ţării, că aceasta este realitatea, atât am putut asigura de la bugetul statului”. 

Premierul a precizat că ”a discutat inclusiv cu cei din industrie, pentru că nu îşi doreşte să se ajungă şi în România la restricţionarea cantităţii de carburant care se poate cumpăra de la pompă”.  

”Am căutat ca, prin această măsură, să existe asigurarea de carburant necesară desfăşurării activităţii economice. Prin această măsură, nu le anulăm pe cele care sunt deja în vigoare, ea este o măsură complementară. Şi de asemenea, doresc să spun, pentru că am avut această discuţie şi în cadrul BPN, toate elementele au fost analizate ţinând cont de realitate. România în momentul de faţă îşi poate asigura un sfert din producţia proprie de petrol. chiar s-au vehiculat cifre, la o tonă de petrol naţional, trebuie să importăm 3 şi ceva petrol sau produse petroliere, pentru că motorina nu se produce în ţară. Acestea sunt elementele de realitate pe care le-am avut în vedere”, a spus Ciucă. 

El a menţionat că ”nu a fost vorba de o dezbatere, o dispută care dă mai mult”. ”Nu cred că trebuie să le creăm cetăţenilor ţării aşteptarea că cineva ar fi putut mai mult şi nu a dat. Afirm cu toată responsabilitatea. (..) De aceea am şi luat termen 3 luni de zile, ţinând cont că piaţa este volatilă”, a adăugat Nicolae Ciucă. 

Despre modalitatea cum va fi implementată măsura, Ciucă a spus că măsura se va concretiza într-o Ordonanţă de urgenţă şi va trebui să fie aplicată. 

Întrebat dacă poate garanta că vineri preţul la carburanţi va fi redus la toate benzinăriile, inclusiv cele private, premierul a răspuns: ”Mediul privat este liber să îşi stabilească măsurile şi modalitatea în care îşi desfăşoară business-ul. În acest moment, reglementarea este la nivelul Guvernului şi va include tot spectrul. Nu am discutat punctual ce se va întâmpla la benzinăriile private”. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri