AcasăEconomieNicolae Ciucă, despre neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei: Este...

Nicolae Ciucă, despre neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei: Este o variantă pe care am discutat-o şi în şedinţa de astăzi / Decizia – în coaliţie / Despre creşterea pensiilor mici şi mijlocii: Vom discuta cu partenerii

Întrebat marţi seară, dacă susţine neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei, Nicolae Ciucă a precizat că această propunere trebuie validată în coaliţia de guvernare. 

”Este o variantă pe care am discutat-o şi în şedinţa de astăzi, este o propunere pentru că daţi-mi voie să continuăm cu aceeaşi abordare responsabilă, fără să le creăm oamenilor aşteptări sau, şi mai rău, iluzii vizavi de măsurile pe care le luăm. S-a discutat şi în şedinţa de astăzi a această propunere, care a aparţinut Partidului Naţional Liberal încă din vremea când conducea Ministerul Muncii. Toate aceste chestiuni trebuie discutate cu partenerii noştri din coaliţie şi ele trebuie validate în coaliţie, desigur, ţinând cont de resursele bugetare la dispoziţie, pe baza impactului pe care acestea le vor avea”, a declarat Nicolae Ciucă. 

Prim-ministrul a precizat că şi despre majorarea pensiilor mici şi mijlocii ar urma să existe o discuţie la nivelul coaliţiei.  

”Exact cum am subliniat şi anterior. Această propunere de analiză a neimpozitării pensiilor până în 3000 de lei a fost discutată şi analizată la nivelul Partidului Naţional Liberal. Vom merge cu ea în coaliţie, vom discuta cu partenerii de coaliţie, cealaltă variantă de mărire a pensiilor, în momentul de faţă ne discutând acest subiect, vă rog să îmi daţi voie încă o dată să nu creăm aşteptări la oameni care nu nu-şi au locul în acest moment. Nu pot să vă spun acum care este momentul în care ne vom implementa”, a subliniat Ciucă. 

 

Ultimele Articole