Nicolae Ciucă, după lansarea sistemului Patriot: ”Spațiul aerian al țării noastre este, de astăzi, mai sigur”

Potrivit lui Nicolae Ciucă, fost militar de carieră, operaționalizarea sistemului american Patriot reprezintă cea mai importantă etapă a acestui program de înzestrare a Armatei Române.

”Am asistat astăzi la primele trageri reale cu sistemele de rachete Patriot intrate în înzestrarea Forțelor Aeriene Române. Operaționalizarea acestor sisteme este cea mai importantă etapă a acestui program esențial de înzestrare a Armatei României”, a spus Nicolae Ciucă.

Ciucă a adăugat că spațiul aerian al României este mai bine păzit, de astăzi, odată cu operaționalizarea sistemului sol-aer Patriot. Sistemul asigură un climat de securitate pe flancul estic al NATO, adăuga șeful liberalilor.

„Spațiul aerian al țării noastre este, de astăzi, mai sigur, atât datorită echipamentelor din înzestrarea Armatei, dar și datorită garanțiilor de securitate oferite de apartenența la cea mai puternică alianță politico-militară din lume și de Parteneriatul Strategic cu aliații americani. Asigurarea securității României, a unui climat sigur în regiune, este una din condițiile esențiale pentru asigurarea prosperității și dezvoltării durabile a țării”, a conchis fostul premier.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri