Nicolae Ciucă anunță o creștere semficativă a PIB-ului. Despre ce sumă este vorba

În ședința de Guvern a Guvernului de joi, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în comparaţie cu 2021 avem o creştere în valoarea nominală a PIB-ului de aproximativ 50 miliarde de euro, mai exact 49 miliarde euro, ceea ce reprezintă o creştere semnificativă.

Totodată, premierul a spus că procentul creşterii reale a PIB-ului este de 4,9% şi că economia României are o prognoză favorabilă în care se estimează că vom avea o creştere de 2,8%.

”Valoarea nominală a PIB-ului, creşterea acestuia este una semnificativă şi aici doresc să subliniez că în comparaţie cu 2021 avem o creştere în valoare nominală a PIB-ului de aproximativ 50 miliarde de euro, mai exact 49 miliarde euro”, a spus premierul Nicolae Ciucă, în şedinţa de Guvern. 

Egală cu valoarea PIB în anul 2002

Şeful Executivului a arătat că, „uitându-se pe cifre, creşterea din anul 2022 este egală cu valoarea PIB în anul 2002”, a mai spus el, arătând că s-a reuşit o performanţă guvernamentală şi că a existat o activitate susţinută la nivelul ministerelor şi a economiei româneşti. 

Premierul a mulţumit celor cu care a avut diaolog şi cu care a găsit soluţii pentru a se asigura că investiţiile redobândesc rolul prioritar în agenda guvernamentală.

„Avem această creştere de 49 de miliarde de euro care ne asigură că avem posibilitatea să privim cu încrfedere către mediul antreprenorial din România, să îi acordăm ce este necesar pentru a se profila cât mai bine în ţară şi pe piaţa europeană, externă”, a mai spus premierul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed