AcasăEconomieNicolae Ciucă, întrevedere cu ministrul Agriculturii din Iordania/ Discuţiile au vizat în...

Nicolae Ciucă, întrevedere cu ministrul Agriculturii din Iordania/ Discuţiile au vizat în special dezvoltarea relaţiilor comerciale în domeniul agriculturii

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khalid Al-Hanifat. 

 

Potrivit Guvernului, discuţiile, la care au participat şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi ambasadorul Regatului Hashemit al Iordaniei la Bucureşti, Sufyan Al-Huneafat, s-au axat îndeosebi pe dezvoltarea relaţiilor comerciale în domeniul agriculturii. În acest sens, premierul României a expus capacitatea ţării noastre de a produce atât cereale, cât şi animale pentru exportul în Iordania, contribuind, astfel, la consolidarea securităţii alimentare a regiunii Orientului Mijlociu. Cu această ocazie, a fost evidenţiat rolul activ jucat de România în contextul efectelor generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, pentru facilitarea exportului de cereale în statele care depind de producţia ucraineană.

 

Totodată, ministrul iordanian al Agriculturii a mulţumit pentru sprijinul acordat de România şi a dat asigurări privind livrarea de îngrăşăminte şi către ţara noastră.

 

Ambele părţi au subliniat importanţa iniţiativei României de a înfiinţa un centru de desfacere cu rol de hub pentru produsele româneşti în portul Aqaba.

 

”În cadrul dialogului, au fost analizate consecinţele războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina şi situaţia procesului de pace în Orientul Mijlociu. Premierul României a salutat poziţia consecventă a Iordaniei în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru condamnarea încălcărilor Cartei ONU şi ale principiilor fondatoare ale relaţiilor dintre state. De asemenea, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a salutat rolul deosebit de important al Iordaniei, în calitate de custode al Locurilor Sfinte din Ierusalim şi contributor la procesul de pace din Orientul Mijlociu, alături de Egipt”, a transmis Guvernul.

 

De asemenea, premierul român a oferit detalii privind sprijinul oferit populaţiei afectate de cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria, ţara noastră fiind printre primele care au acordat ajutoare cetăţenilor ambelor state. 

 

În perioada următoare, vor fi stabilite detaliile vizitei in România a MJ Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi a reprogramării vizitei premierului iordanian, Al-Khasawneh.

Ultimele Articole