Nicolae Ciucă: Până în acest moment au intrat în ţară 15 miliarde de euro. 9,5 din fonduri europene, PNRR şi fonduri de coeziune şi 5,5 miliarde de euro, investiţii străine directe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a afirmat la finalul şedinţei conducerii partidului că au discutat o serie întreagă de aspecte care ţin de activitatea guvernamentală, punând accent pe ceea ce înseamnă continuarea demersurilor guvernamentale, astfel încât să putem să avem o absorbţie a fondurilor europene cât mai mare.

”Domnul ministru Bolos a fost prezent şi a prezentat toate demersurile care au fost făcute la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să atingem pragul de absorbţie, până în momentul de faţă, de 9,5 miliarde de euro, bani care sunt deja intraţi în ţară. De aceea, spuneam săptămâna trecută la începutul şedinţei de Guvern, că până în acest moment au intrat în ţară 15 miliarde de euro. 9,5 din fonduri europene, PNRR şi fonduri de coeziune şi 5,5 miliarde de euro, investiţii străine directe”, a explicat premierul. 

Nicolae Ciucă a mai spus că de asemenea, au discutat în şedinţă despre PNRR, care este axul principal pentru atragerea fondurilor europene şi care urmează să aibă ca perioadă de aplicabilitate anul 2026.

”Am salutat decizia Comisiei Europene de a fi avizat prima cerere de plată şi banii respectivi, 2,6 miliarde, urmează să intre în ţară”, a spus Ciucă. 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri