AcasăEconomieBurseNicu Marcu, ASF: ”Salutăm parteneriatul dintre BVB și Envisia Boards of Elite”

Nicu Marcu, ASF: ”Salutăm parteneriatul dintre BVB și Envisia Boards of Elite”

Președintele ASF, Nicu Marcu, a transmis un mesaj cu ocazia lansării Programului Educațional dedicat stakeholderilor din piața de capital realizat prin parteneriatul dintre BVB și Envisia Boards of Elite.

”Autoritatea de Supraveghere Financiară este o instituție fundamentală a statului român, care supraveghează o piață financiară nebancară ce reprezintă aproximativ 13,6% din produsul intern brut al României din punct de vedere al activelor totale. Piața de capital, alături de piața asigurărilor și de sistemul de pensii private – este esențială pentru dezvoltarea economiei.

Pentru o armonioasă dezvoltare, societatea românească și implicit piața de capital au nevoie de un leadership responsabil și profund angajat, de oameni care să exceleze din poziția de conducători ai companiilor emitente, iar responsabilitatea liderilor începe cu educația și cu etica profesională.

Consiliile de conducere – Bordurile companiilor – trebuie să fie populate cu lideri adevărați, responsabili, educați și cu profunde valori morale și etice. Bordul reprezintă interesele acționarilor și investitorilor, iar dorința celui care investește este să maximizeze profitul.

Dar maximizarea profitului și respectarea interesului investitorilor se poate realiza producând în același timp: creștere socială, dezvoltarea societății și transformarea mentalităților. Toate sub semnul unui respect real față de legea statului român.

Autoritatea de Supraveghere Financiară și eu personal salutăm parteneriatul pe care BVB și Envisia Boards of Elite îl lansează astăzi prin programul educațional destinat formării liderilor din piața de capital.

România are reală nevoie de elite, iar acest program sperăm că va contribui din plin la formarea unei clase de conducători de elită, clasă care să asigure realizarea profiturilor prin reafirmarea unor valori fundamentale precum:

– Cinstea

– Integritatea

– Responsabilitatea

– Transparența

– Respectarea legilor statului

La final vreau să vă transmit că Autoritatea de Supraveghere Financiară este alături de dumneavoastră în derularea unor astfel de programe educaționale: vă punem la dispoziția întreaga expertiză a ASF, puteți oricând apela la experții din cadrul Autorității pentru completarea unui astfel de program.

Vă urez mult succes!”

 

 

Ultimele Articole