AcasăEconomieNicuşor Dan: Am început lucrările pentru continuarea şi finalizarea proiectului de reabilitare...

Nicuşor Dan: Am început lucrările pentru continuarea şi finalizarea proiectului de reabilitare a buclei de tramvai de pe bulevardul Aerogării

Potrivit primarului, lucrările sunt realizate de Societatea de Transport Bucureşti. 

”Este vorba despre un proiect sistat de mai bine de zece ani, din cauza unor probleme de natură juridică legate de exproprieri, dar şi de intrarea în insolvenţă a fostului executant. Se vor moderniza linia de tramvai, reţeaua de contact şi peroanele, se vor reface canalizaţia pentru semafoare, carosabilul şi trotuarele şi se va moderniza cu tehnologie de tip LED sistemul de iluminat public”, anunţă miercuri, Nicuşor Dan.  

Potrivit acestuia, conform contractului, lucrările vor dura 6 luni.  

Lucrările presupun şi construcţia unui peron în bucla de întoarcere, astfel încât călătorii care folosesc acest traseu vor fi mult mai aproape de obiective de interes precum aeroportul Băneasa. 

”Prin reactivarea buclei de întoarcere se va realiza o mai bună desfăşurare a parcului de tramvaie ce deserveşte linia 5, se reduc semnificativ timpii de aşteptare a vagoanelor asigurându-se un flux continuu al acestora”, a mai transmis primarul general.  

 

 

Ultimele Articole