AcasăEconomieNicuşor Dan anunţă realizarea unui proiect mare de infrastructură pentru Capitală -...

Nicuşor Dan anunţă realizarea unui proiect mare de infrastructură pentru Capitală – conexiunea dintre Prelungirea Ghencea şi Şoseaua Alexandriei, care va duce la închiderea inelului median în zona de sud a oraşului

„Lucrăm la un proiect de infrastructură important pentru Capitală, respectiv conexiunea dintre Prelungirea Ghencea şi Şoseaua Alexandriei, care va duce la închiderea inelului median în zona de sud a oraşului. Am atribuit deja Companiei Municipale Energetica contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiţii „Prelungire Str. Braşov între Prelungirea Ghencea şi Şos. Alexandriei”. Proiectul constă în realizarea unei legături rutiere în prelungirea străzii Braşov din sectorul 6, între sensul giratoriu din zona Dedeman Ghencea şi Şoseaua Alexandriei (zona cuprinsă între Penitenciarul Rahova şi Autobaza STB Alexandria)”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

 

El a mai spus că va fi construită astfel o nouă arteră, care va avea 6 benzi de circulaţie, spaţiu verde în zona mediană, care să asigure în viitor realizarea unei linii duble de tramvai, trotuare şi piste pentru biciclete, în funcţie de situaţia din teren.

 

„Proiectul e necesar pentru fluidizarea traficului în zona de sud-vest a Capitalei, care s-a dezvoltat în ultimii ani prin construirea unor ansambluri rezidenţiale, dar şi a unor spaţii comerciale sau clădiri de birouri. De asemenea, şi localităţile limitrofe precum Bragadiru, Domneşti sau Clinceni s-au dezvoltat din punct de vedere imobiliar, ceea ce a dus la creşterea numărului de locuitori şi de autovehicule. Termenul pentru elaborarea studiului de fezabilitate este de 4 luni, după care urmează lansarea în SEAP a achiziţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor”, a completat Nicuşor Dan.

 

Ultimele Articole