Nicuşor Dan: La început de martie o să semnăm contractul pentru studiul de fezabilitate pentru semaforizarea inteligentă

Nicuşor Dan a fost întrebat joi, la B1 TV, despre stadiul în care se află proiectul semaforizării inteligente.

“Am avut ghinion şi achiziţia pentru semaforizare inteligentă ne-a ţinut blocaţi un an. Cel mai simplu era ca la fiecare trei săptămâni să mă duc cu presa după mine să mai inaugurez un semafor, dar asta nu rezolvă problema de sistem”, a afirmat Nicuşor Dan. 

Întrebat câte semafoare inteligente sunt acum în Bucureşti, primarul Capitalei a răspuns: 

“Problema nu este să pui un semafor, un semafor, un semafor. Problema este să ai un sistem, un server central care să le dirijeze pe toate luând informaţii din toate intersecţiile. Ce am făcut noi, am făcut un studiu de prefezabilitate, adică o analiză a celor a 500 de intersecţii, pe care nu o aveam, după care am scos în achiziţie publică studiul de fezabilitate. Asta se întâmpla deja la începutul lui 2022. Achiziţia s-a finalizat în final de 2022 şi ghinionul a făcut că au fost mai multe contestaţii şi că putem să semnăm numai acum. Puteam să-l semnăm în ianuarie, dar îl semnăm imediat ce avem buget, conform legii. La început de martie o să semnăm contractul pentru studiul de fezabilitate pentru semaforizarea inteligentă”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed