x


  • EUR
    4.8732
    USD
    4.1013
string(7) "politic"

Nicușor Dan, noi DEZVĂLUIRI despre „caracatița infracțională” din primăria CAPITALEI

Nicușor Dan a prezentat alte trei cazuri din ceea ce numește „caracatița infracțională de la primărie”.

Autor: Mihai Voican | Sursa: | Publicat: 20.09.2020, 15:36

Candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a prezentat, duminică, într-o conferință de presă, alte trei cazuri din ceea ce numește „caracatița infracțională de la primărie”, respectiv Parcul Verdi, apartamentele cumpărate pentru medici în Greenfield și tranzacția cu Cinematograful Lumina, dezvăluită de G4Media.ro. În plus, Nicușor Dan susține că Gabriela Firea ar fi comis mai multe infracțiuni prin acordul încheiat cu familia Constanda.

 

„Continuăm să vorbim astăzi despre caracatița infracțională din Primăria Capitalei. O să vorbim, astăzi, de imobiliare și o să vă readuc aminte trei cazuri, ele au fost deja prezentate în presă”, a spus Nicușor Dan.

 

El a vorbit despre Parcul Verdi, unde a fost cumpărat cu 50 de milioane de euro un teren, iar „prețul a fost de 10 ori mai mare decât prețul de piață și mai mult decât atât, după ce proprietarii care au vândut, au acceptat un preț de 1100 de euro pe metru pătrat, Primăria s-a grăbit să le dea, printr-un nou acord, un preț și mai mare decât acceptaseră, 1300 de euro pe metru pătrat”. Printre beneficiari se află și Dragoș Săvulescu, a precizat Nicușor Dan.

 

În continuare, candidatul dreptei a vorbit despre tranzacția cu Cinemtograful Lumina, dezvăluită de G4Media.ro.

 

„Al doilea caz de care vreau să vă aduc aminte, o investigație G4Media, cinema Lumina, este un cinematograf de pe bulevardul Elisabeta, cumpărat de Primăria Capitalei, cu prețul de 1,6 milioane de euro. Firma care a intermediat tranzacția, avea sediul social la momentul la care a intermediat tranzacția, într-un apartament deținut de Gabriela Firea. Apartament în care, chiar Gabriela Firea își avea domiciliul legal, în baza căruia a candidat la Primăria Capitalei. Ea locuind, de fapt, în Voluntari, după cum bine știm. Aceeași firmă care a intermediat tranzacția Primăriei Capitalei este cea care s-a ocupat de vânzarea unui complex imobiliar din Voluntari al familiei Pandele, așa cum a scris G4Media. Mi-ar fi plăcut ca această investigație să fie preluată de televiziunile care, în momentul acesta, Antena3 și România Tv, ca să fie foarte clar, care, în momentul acesta , se ocupă de campania de denigrare împotriva mea”, a spus Nicușor Dan.

 

El a vorbit, de asemenea, despre apartamentele pentru medici cumpărate în complexul Greenfield, de mai multe dimensiuni, „dar pentru apartamentele de 3 camere, Primăria a plătit 113.000 de euro pe apartament. În condițiile în care, pe oferta publică a dezvoltatorului imobiliar, prețul era de 92.000 de euro. Un dezvoltator scoate la vânzare apartamente de 90.000 de euro, Primăria Capitalei cumpără apartamente și dă pe ele cu 20% mai mult”.

 

Articolul integral pe G4MEDIA