AcasăEconomieNicuşor Dan: Primăria Capitalei a obţinut o finanţare nerambursabilă de la Ministerul...

Nicuşor Dan: Primăria Capitalei a obţinut o finanţare nerambursabilă de la Ministerul Dezvoltării, în valoare totală de peste 242 milioane lei, pentru modernizarea a 30 km de reţea de termoficare din Capitală

„Primăria Capitalei a obţinut o finanţare nerambursabilă de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în valoare totală de 242.072.922 lei pentru modernizarea a 30 km de reţea de termoficare din Capitală. Suma reprezintă 85% din valoarea totală a lucrărilor, restul de 15% fiind din surse proprii. Au fost selectate pentru înscrierea în program 4 din cele 7 obiective, cu o lungime totală a conductelor de 30 km”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook.

 

El a prezentat şi cele 4 obiective pentru care PMB a obţinut cofinanţare:

 

„- Obiectivul 1 – Magistrala 1 Sud – Pantelimon – 12 km – în lucru

 

– Obiectivul 3 – Magistrala II Sud Mihai Bravu – 9 km – în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitaţiei

 

– Obiectivul 4 – Magistrala II – III Grozăveşti– 11 km – în lucru

 

– Obiectivul 5 – Magistrala Progresu Berceni – 7,8 km – în lucru”

 

Edilul general a adăugat că „în ceea ce priveşte celelalte 3 obiective ale proiectului, 2 au fost executate în proporţie de 95%, iar ultimul se află în execuţie, cu un stadiu de realizare de 70% – şantierul deschis în zona Ferentari”.

 

„Programul Termoficare este implementat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în perioada 2019 – 2027 şi este un Program multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor”, a conchis Dan.

 

Ultimele Articole